De 5 beste Sinterklaasliedjes - Music. Talent. Match.

De 5 beste Sinterklaasliedjes


Geplaatst door: Sharon N.

Het is weer bijna 5 december, de dag waarop we met z'n allen weer Sinterklaasliedjes mogen zingen! Ken jij ze eigenlijk allemaal of betrap je jezelf erop dat je niet alles met jouw zoon of dochter mee kunt zingen? 
Er zijn ook zo veel Sinterklaasliedjes, te veel om te onthouden. Wel handig om te onthouden want wie weet wat er gebeurt als je dat niet kunt... Als je er een paar mee wilt kunnen zingen, dan de leukste! 

We zetten ze hieronder voor je op een rijtje! Niet mee eens? Laat ons vooral weten wat je ervan vindt!

1. Zie ginds komt de Stoomboot 

Als Sinterklaas in het land aankomt is dit een van de eerste liedjes waar de meeste mensen aan denken. Wij in ieder geval wel! Daarom staat deze voor ons zeker weten op nummer 1. Hoe het komt dat dit zo'n leuk Sinterklaasliedje is? Wij denken dat het komt door de fijne 3/4 maat, waardoor het een beetje een dansachtig karakter krijgt.

2. Sinterklaas Kapoentje

"Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje!" Wat je misschien nog niet wist is dat een 'kapoen' eigenlijk een gecastreerde haan is... Het werd ook ooit gebruikt als scheldwoord, maar op een of andere manier zijn we Sinterklaas ook 'kapoentje' gaan noemen. Dat zou kunnen komen doordat in Rotterdam een (rood met witte stippen) lieveheersbeestje ook 'kapoentje' wordt genoemd. En de Sint is natuurlijk ook rood (met een witte baard)! Dank u Sinterklaasje!

3. Zie de maan schijnt

Dit Sinterklaasliedje staat bekend om de zin "makkers staakt uw wild geraas". Dit zeg je vaak tegen iemand die iets rustiger aan mag doen. Zou Sinterklaas ook iets rustiger aan mogen doen dan?

4. Oh, kom maar eens kijken

"...wat ik in mijn schoehoentje vind..."  Een beetje gekke tekst met cadeautjes die iemand meer krijgt. De 'kaatseballen' ook niet te vergeten, niet echt van deze tijd maar des te meer geschikt liedje om aan te passen naar deze tijd. Er zijn dus ook veel nieuwe versies van dit Sinterklaasliedje.

5. Sinterklaasje, kom maar binnen

Dit liedje is ook al een goed voorbeeld van hoe de Sinterklaastraditie soms wordt aangepast. Veel mensen vinden de cabaretversie van Paul van Vliet als 'Majoor Kees' ook fantastisch. Deze haalde in 1979 zelfs de Top 40!

Ga terug