Veelgestelde vragen - Music. Talent. Match.

Veelgestelde vragen


Leerlingen

1. Hoe werkt Music. Talent. Match.?

Op het online platform MTM kun je zelf zoeken, vergelijken en kiezen welke docent het best bij jou of bij jouw kind en budget past.
1. Zoek op de homepage naar het instrument dat jij of jouw kind wil bespelen.
2. Klik op het instrument, vul je postcode in, vervolgens verschijnen de resultaten op een andere pagina.
3. Met filterfuncties kun je op de resultatenpagina zoeken naar je ideale docent.
4. Wanneer je je docent gevonden hebt kun je een proefles aanvragen.
5. Beviel de proefles goed? Dan kun je via je persoonlijke dashboard een 5-, 10- of 20-rittenkaart aanvragen bij de docent. Je ontvangt dan altijd een bevestiging via e-mail.
6. Via je dashboard kun je zelf je lessen inplannen en zien wanneer de docent beschikbaar is. Je kunt je lessen direct synchroniseren met je agenda in je smartphone*.

2. Welke lesvormen zijn er bij Music. Talent. Match.?

Docenten geven doorgaans privéles aan huis of op een vaste locatie. Dat kan verschillen per docent. Je kunt les krijgen in alle instrumenten, maar ook in theorieles zoals harmonieleer.

3. Wat kost een docent?

Dat hangt ervan af. Iedere docent bepaalt zijn of haar eigen tarief, dus dat kan verschillen per docent. Ook verschilt dit in het aantal minuten dat je les neemt. Je kunt kiezen tussen 30, 45 en 60 minuten. Je moet echter nog rekening houden met de reistijd en -kosten die je kwijt bent voor je les.

4. Ik kan geen geschikte docent vinden. Wat nu?

Bij MTM komen er steeds weer nieuwe docenten bij. Grote kans dat er binnenkort wel een geschikte docent tussen zit! Wij kunnen je natuurlijk ook helpen met zoeken, neem dan gerust contact op.

5. Ik heb een les ingepland, maar ik kan bij nader inzien niet. Wat moet ik doen?

Tot 24 uur van tevoren kun je je les afzeggen via je persoonlijke dashboard. Dan is er niks aan de hand! Ben je te laat? Dan gaat de les helaas wel van je tegoed af.

6. Ik heb een vraag voor de docent, hoe kan ik hem of haar bereiken?

Je kunt altijd via het dashboard met je docent communiceren.

7. Hoe weet ik of een docent goed is?

Wij gaan uit van wat leerlingen over een docent zeggen. Wij hechten veel waarde aan mond-op-mondreclame. Op ons platform kun je reviews lezen over docenten.

8. Moet ik een instrument meenemen naar mijn les?

Meestal moet je wel je eigen instrument meenemen, behalve voor piano en drums. Om er zeker van te zijn, overleg dit dan met je (toekomstige) docent. In sommige gevallen heeft een docent een extra instrument.

9. Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben met mijn docent?

Wanneer je niet tevreden bent met je docent, neem dan contact met ons op. Wij helpen je dan graag met het zoeken naar een andere docent.

Docenten

1. Hoe werkt het?

1. Je maakt gratis een profiel aan op het online platform MTM. Wanneer je je profiel compleet maakt, verschijn je in de resultaten wanneer men zoekt naar een docent.
2. Je krijgt een persoonlijk dashboard waar je alle relevante gegevens op kunt zien, zoals wanneer je afspraken hebt met leerlingen en hoe je ‘huiswerk’ kunt uploaden voor je leerlingen. Ook kun je voor je eigen administratie een overzicht downloaden van wanneer je waar les hebt gegeven met een overzicht van de BTW.
3. Mensen die op zoek zijn naar muziekles zoeken via het online platform naar een docent in hun eigen regio.
4. Wanneer ze jou hebben gevonden, kunnen ze via hun persoonlijke dashboard een afspraak maken. Jij krijgt hier als docent een melding van.
Het is daarbij belangrijk dat je je beschikbaarheid opgeeft via je dashboard.
5. Vervolgens kun je de les geven op het tijdstip waarop jullie beiden kunnen. Lessen kunnen binnen 24 uur worden afgezegd.
6. Via je dashboard kun je zelf je lessen inplannen en zien wanneer je als docent beschikbaar bent, zodat de leerling kan zien wanneer je beschikbaar bent. Je kunt je lessen direct synchroniseren met je agenda in je smartphone*.

2. Wat kost het?

Het gebruik van het online platform is geheel gratis!

3. Hoe word ik docent?

Heel gemakkelijk! Meld je aan via de homepage en vul het aanmeldformulier in. Daarna kun je je profiel compleet maken door het toevoegen van onder andere een foto, een wervende tekst en je beschikbaarheid.

4. Wat verdien ik als docent?

Je kunt bij ons je eigen tarief vragen. Houd er wel rekening mee dat je BTW-plichtig bent en de wettelijke regels omtrent BTW voor jouw land van toepassing zijn. Je bent en blijft zelf volledig verantwoordelijk voor een correcte BTW-afdracht. Houd er bij je prijsstelling dus rekening mee dat er (eventueel) BTW afgedragen moet worden.

5. Op de website staat een hoger bedrag bij mijn tarief dan dat ik zelf heb opgegeven. Hoe kan dat?

Wij vragen wat jij wilt verdienen aan je lessen. Dat is voor jou het nettobedrag dat je wilt verdienen met een les (exclusief de wettelijk geldende BTW waar je zelf zorg voor moet dragen zoals onder 4 beschreven). Om de website Music. Talent. Match. helemaal naar behoren te kunnen laten functioneren en alle faciliteiten voor zowel jou als de leerling aan te kunnen blijven bieden, is de lesprijs die op de website staat en die de leerling betaalt, een prijs inclusief de kosten die hiervoor nodig zijn.

6. Mijn leerling heeft de les afgezegd, wat nu?

Is dat tot 24 uur van tevoren? Dan houdt de leerling zijn of haar les tegoed. Heeft de leerling later afgezegd, dan gaat het van zijn of haar tegoed af en hoef je deze les dus niet te geven.

7. Mijn leerling is niet komen opdagen, wat nu?

Als de leerling niet op de les is verschenen, dan wordt de les in rekening gebracht dus dat gaat van zijn of haar tegoed af.

8. Ik kan zelf niet, wat moet ik doen?

Ook jij als docent kunt de les kosteloos afzeggen tot 24 uur van tevoren. Zeg je de les later af, dan behoudt de leerling zijn of haar tegoed.

9. Moet ik zelf facturen schrijven?

Om betaald te krijgen, is er een bewijs nodig dat je deze lessen hebt gegeven. Door middel van de rittenkaarten, is duidelijk aan wie je welke lessen hebt gegeven. Deze rittenkaart fungeert als factuur. Met een druk op de knop geef je jouw goedkeuring dat je deze lessen hebt gegeven en keren wij op basis daarvan het lesgeld uit.

*Onder andere voor iOS en Android